ELEKTRON TIJORAT PLATFORMALARIDA XARID QILISH XATTI HARAKATLARINI TAHLIL QILISH. - Turdibekova Odinaxon Olimjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada elektron tijorat platformalarida xaridorlarning xarid qilish xatti-harakatlariga ta’sir qiluvchi asosiy omillar o‘rganilgan. Tadqiqotda adabiyotlarni o‘rganish, holat tahlili va mijozlar sharhlarini tahlil qilish usullaridan foydalanilgan. O‘zbekistonning Asaxiy.uz kabi platformalari misolida ishonchlilik, narx siyosati, yetkazib berish sifati va qulaylik xarid qilish qarorlariga qanday ta’sir qilishi aniqlangan. Natijalar asosida platformalarni yaxshilash bo‘yicha tavsiyalar berilgan.