MAKTABGACHA TA’LIM YOSHDAGI BOLALARDA AQLIY RIVOJLANISH JARAYONI - Akramjonovna Feruza Akramjonovna; Qurbonova Muyassar Muzaffar qizi. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maktabgacha  yoshdagi bolalarda  aqliy rivojlanish  - bu tafakkur,  eslab  qolish, mulohaza  qilish,  mantiqiy  fikrlash,  til  o’rganish  va  boshqa  qobiliyatlar  shakllanish  jarayonidir.  Bu  davrda  o’z atrofidagi  dunyoni  tushunishga,  yangi  ma’lumotlarni  qabul  qilishga  va unga  moslashishga   harakat  qiladi.  Aqliy  rivojlanishning  asosiy  jarayonlari  bolalarda  til  rivojlanishi,  xotira  va  diqqatni  jamlashga, mantiqiy  fikrlash  va  tasavvur  qobiliyatining  ortishi  kabi  o’zgarishlarni  o’z  ichiga  oladi.