KASB-HUNAR MAKTABLARIDA AXLOQIY TARBIYA VA UNING O‘QUVCHILARNI JAMIYATGA TAYYORLASHDAGI ROLI - Sharipova Marg‘uba Xamidovna, (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada kasb-hunar maktablarida axloqiy tarbiyaning o‘quvchilarda jamiyatga tayyorlanishda tutgan o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Axloqiy tarbiya o‘quvchilarda nafaqat kasbiy bilim va ko‘nikmalarni rivojlantirish, balki ularda ijtimoiy mas'uliyat, o‘zaro hurmat va axloqiy qadriyatlarni shakllantirishga xizmat qiladi. Maqolada axloqiy tarbiyaning mehnatga muhabbat, jamiyatdagi huquqiy va ijtimoiy mas'uliyat, o‘z-o‘zini anglash, hamda ma'naviy yuksalish kabi jihatlari batafsil ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqola kasb-hunar maktablarida o‘quvchilarda huquqiy madaniyatni rivojlantirish, ijtimoiy ongni oshirish va jamiyatda adolatni ta'minlashga yo‘naltirilgan tarbiyaviy tadbirlar hamda metodlarni yoritadi. O‘quvchilarga axloqiy tarbiya berish orqali jamiyatda faol, mas'uliyatli va axloqiy fazilatlar bilan to‘la shaxslarni tarbiyalash mumkinligi ta'kidlanadi. Maqolada kasb-hunar maktablari axloqiy tarbiya tizimini yanada takomillashtirish zarurati va bu jarayonning jamiyatni rivojlantirishdagi o‘rni ko‘rsatilgan.