O‘QUV AMALIYOTLARIDA ZAMONAVIY KIYIMLARDA QORAQALPOQ MILLIYLIGINI AKS ETTIRISH - Qalmuratova Roza Barliqbaevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqola Ushbu maqola "O‘quv Amaliyotlarida Milliy Kiyimlarning O‘rni" mavzusiga bag‘ishlangan bo‘lib, kasb-hunar maktablarida o‘quvchilarga milliy kiyimlarni o‘rganishning ahamiyatini va uning ta'lim jarayoniga ta'sirini tahlil qiladi. Maqolada qoraqalpoq milliy kiyimlarining estetik, tarixiy va madaniy jihatlari ko‘rib chiqilib, ularning zamonaviy talablarga moslashtirilishi orqali yosh avlodga milliy merosni qadrlashga bo‘lgan yondoshuvlar ko‘rsatilgan. Shuningdek, o‘quv amaliyotlarida milliy kiyimlarni yaratish va ularni yangi dizaynlar bilan uyg‘unlashtirish o‘quvchilarda nafaqat kasbiy ko‘nikmalarni, balki kreativlik, estetik did va milliylikni saqlashga bo‘lgan hissiy yondoshuvni rivojlantiradi.