AVTOXALOKATLARDA SHOSHILINCH BIRINCHI YORDAM KO‘RSATISH - Ravshanov Shodi Toshtemirovich, (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Avtoxalokatlar hayotimizda kutilmagan va ba'zan juda og'ir oqibatlarga olib keladigan hodisalardir. Ular ko'plab insonlarning hayotini o'zgartirib yuborishi, jismoniy va ruhiy travmalarga sabab bo'lishi mumkin. Shunday vaziyatlarda shoshilinch birinchi yordam ko'rsatish jarayoni juda muhim ahamiyatga ega. Har bir inson bunday vaziyatlarda qanday harakat qilishni bilishi va tayyor bo'lishi zarur. Bu maqolada avtoxalokatlarda shoshilinch birinchi yordam ko'rsatishning asosiy jihatlari va usullari haqida batafsil ma'lumot beriladi.