TA’LIM JARAYONIDA 3D MODELLASHTIRISH VA DIZAYN TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH - Alimov Mirkamol Mengliboyevich; Xazratqulova Iroda (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqola ta'lim jarayonida modellashtirish va dizayn texnologiyalaridan foydalanishning ahamiyati hamda samaradorligini ma’lumotlar berilgan. Unda 3D modellashtirish va grafik dizayn texnologiyalarining o‘quv jarayoniga qo‘shgan hissasi, ularning fanlararo yondashuvlarni amalga oshirishdagi roli yoritilgan. Maqola ta'limda modellashtirishning asosiy yo‘nalishlari — biologiya, kimyo, fizika, arxitektura, geografiya va tarix fanlarida qo‘llanilishi, shuningdek, ijodiy va muhandislik yo‘nalishlarida loyihalarni yaratishda foydalanish usullari haqida ma'lumot beradi.