O’QITUVCHILARNING PSIXOLOGIK SAVODXONLIGI - Ko’chiyeva Dinara Isomidin qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada o‘qituvchilarning psixologik savodxonligi tushunchasi, uning ta’lim jarayonidagi ahamiyati va ta’siri yoritiladi. O‘qituvchi uchun psixologik bilimlarning o‘quvchilar bilan samarali muloqotni tashkil etish, individual yondashuvni shakllantirish va muammoli vaziyatlarni boshqarishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada o‘qituvchilarning psixologik savodxonligini oshirish usullari, jumladan, maxsus treninglar va amaliy mashg‘ulotlar haqida so‘z yuritiladi. Psixologik savodxonlikning ta’lim jarayonida stressni boshqarish va professional yonishning oldini olishdagi roli ham ko‘rib chiqiladi. Maqola natijasida o‘qituvchilarning psixologik savodxonligini rivojlantirish zarurati asoslab beriladi va amaliy tavsiyalar taqdim etiladi.