NUTQ RIVOJLANISHI ORQADA QOLGAN BOLALARDA QOʼLLANILADIGANINNOVATSION USULLAR - Аxmedova Nargiza Muzaffarovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola nutq rivojlanishi orqada qolgan bolalarda qoʼllaniladigan innovatsion usullarni tahlil qilishga bagʼishlangan. Nutq rivojlanishi orqada qolishining sabablari turlicha boʼlishi mumkin, jumladan, genetik, ekologik, psixologik va ijtimoiy omillar. Maqolada nutq kechikishi bilan yuzlashayotgan bolalarga yordam berish uchun qoʼllaniladigan zamonaviy pedagogik metodlar va innovatsion texnologiyalar koʼrib chiqiladi.