KOXLEAR IMPLANTLI O’QUVCHILARNI NUTQINI RIVOJLANTIRISH ASOSLARI - Аripova Nodira Shuxratovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola koxlear implantli o’quvchilarning nutqini rivojlantirish asoslariga bag’ishlangan. Koxlear implant, eshitish imkoniyati cheklangan yoki yo’qolgan bolalarga eshitish qobiliyatini tiklashda samarali vosita bo’lib, nutqni rivojlantirish jarayonini hamda bolaning ijtimoiy va psixologik rivojlanishini qo’llab-quvvatlashda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada koxlear implant o’rnatilgan bolalar uchun nutq rivojlanishi jarayonida qo’llaniladigan metodlar, pedagogik yondashuvlar va zamonaviy texnologiyalar, shu jumladan, logopedik yordam, multimediya vositalari, sensorli o’yinlar va interaktiv ilovalar tahlil qilinadi.