PSIXOKORREKSIYA HAQIDA TUSHUNCHA - DÙYSENBAEVA NILUFAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada psixokorreksiyaning mazmuni, maqsadi va asosiy vazifalari yoritilgan. Psixokorreksiya inson psixologik holatini yaxshilashga, hissiy muvozanatni tiklashga va xulq-atvorni o‘zgartirishga qaratilgan ilmiy asoslangan jarayon ekanligi ta’kidlanadi. Unda psixokorreksiya usullari, jumladan, treninglar, hissiy terapiya, relaxatsiya texnikalari va kognitiv-xulq-atvor terapiyasi batafsil ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, psixokorreksiyaning inson hayoti va jamiyatdagi o‘rni ham tahlil qilingan. Maqola psixologik muammolarni hal qilish va shaxsiy rivojlanishni ta’minlashda psixokorreksiyaning ahamiyatini ochib beradi.