ANTIK DAVRDA O'RTA OSIYO XALQLARINING IJTIMOIY VA DINIY MUNOSABATLARI - Bobomurodov Dilshodbek Qodir o'g'li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola antik davrda Oʻrta Osiyo xalqlarining ijtimoiy va diniy munosabatlarini oʻrganishga bagʻishlangan. Unda ushbu hududda yashagan xalqlarning diniy eʼtiqodlari, urf-odatlari, madaniy hayoti hamda ijtimoiy tuzilmalari yoritilgan. Xususan, zardushtiylik, buddizm, manixeylik kabi diniy oqimlarning keng tarqalishi va ularning ijtimoiy hayotga taʼsiri tahlil qilingan. Maqolada antik davrning diniy va ijtimoiy jarayonlari arxeologik, tarixiy va adabiy manbalar asosida oʻrganilgan.