XX ASR 20-30 YILLARIDA TARIX FANI VA UNING MAZMUNI - Sharipova Surayyo Obidxon qizi. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tezisda XX asrning 20-30-yillarida tarix fanining shakllanishi, mazmuni, ilmiy asoslari, hamda sovet ideologiyasining ta’siri ostida rivojlanish yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Shuningdek, mazkur davrda tarixiy tadqiqotlarning asosiy yo‘nalishlari, jamiyatdagi ahamiyati va ularning natijalari o‘rganiladi.