LOYIHALARDA MUVAFFAQIYATLI OʻZGARISHLARNI BOSHQARISHDA TASHQI OMILLAR TA’SIRI - Xurshidova Ruxsora Jamshid qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ma’lumki,loyihani boshqarishni tushunish uchun biz loyihaning ta'rifini chuqurroq o'rganishimiz kerak. Loyihalar-bu ma'lum tovarlar, xizmatlar va protseduralar orqali qiymat yaratishga qaratilgan qisqa muddatli urinishlar. Ba'zi tashabbuslar muammolarni tezda hal qilish uchun mo'ljallangan. Boshqalar kutilgan texnik xizmatdan tashqari, umumiy foydalanish magistrallari kabi muhim o'zgarishlarni talab qilmaydigan natijalarga erishish uchun ko'proq vaqt talab etadi