ЎН ИККИ БАРМОҚ ИЧАК ЛЮМИНЕСЦЕНЦИЯЛАНУВЧИ СТРЕСС МОНОАМИНЛАРИ ТУТУВЧИ ТУЗИЛМАЛАРИНИНГ ЭКСПЕРИМЕНТАЛ ЖАРОХАТ ШАРОИТИДАГИ МОРФОЛОГИЯСИ - Н.Т. ДЕХКАНОВА. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Люминесцент-гистохимик услубда ўн икки бармоқ ичакнинг флюоресценцияланувчи стресс моноаминлар (катехоламинлар ва серотонин) тутувчи тузилмаларининг морфологияси экспериментал термик жарохат шароитида ўрганилган. Бунда адренергик нерв толаларининнинг варикоз ўзгаришлари ва ўн икки бармоқ ичак  диффуз эндокрин аппаратининг очиқ типдаги эндокриноцитлари цитоплазмасида  катехоламинлар ва серотониннинг миқдорий нисбати ўзгариши аникланган.