ASTROFIZIKANING RIVOJLANISHING TENDENSIYALARI VA QURILMALARI - Gulshoda Yulchiboyeva (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada astronomiyaning eng katta boʻlimlaridan biri astrofizikaning rivojlanish tendensiyalari o’rganildi. Astrofizika fani osmon jismlarining fizik tuzilishi va xususiyatlarini, kimyoviy tarkibini, paydo boʻlishi, rivojlanishi va taqdirini, yuza va ichki qatlamlarida roʻy berayotgan fizik jarayonlar tabiatini hamda ular orasidagi muhitning fizik xususiyatlarini oʻrganadi.