TALABALAR TASAVVURIDA SUPER BIRLASHUV NAZARIYSI ELEMENTLARINI SHAKLLANTIRISH. - Korjavov Mustafa Javliyevich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Keyingi davrda insoniyatning fundamental fizikaga qiziqishining ortishi ijtimoiy holatlardan biri bo‘lib qolmoqda. Ko‘p formulali va murakkab terminli fizika fanining keng jamoatchilik fikrini tortishiga sabab nima,-degan savol tug‘iladi.  Barcha tabiiy fanlar ichida fizika fanigina olamni butunicha o‘rganishni o‘z oldiga maqsad qilib qo‘yadi. Faqat fizika fani eng kichik elementar zarralardan tortib, astronomik o‘lchamdagi jismlar harakatining bir-biriga bog‘liqligini o‘rganadi.