O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASINING XALQARO TASHKILOTLARDAGI TUTGAN O‘RNI - Xolbo‘tayev Jamshid Dilshod og‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O’zbekiston Respublikasining Xalqaro va mintaqaviy tashkilotlarga a’zo bo’lishi, uning xalqaro hamjamiyatga qo’shilishidagi muhim bosqichni tashlaganligi, davlatimizning ushbu xalqaro tashkilotdagi o’rni va ahamiyati haqida so’z boradi. O’zbekistonning ushbu xalqaro tashkilotlarga a’zo bo’lishi, avvalo, mamlakatning suvernitetini, xavfsizligini va iqtisodiy rivojlanishini ta’minlash uchun zarur bo’lgan xalqaro aloqalarni rivojlantirishga yo’l ochdi.