NEYROPSIXOLOGIYA VA MIYANING RIVOJLANISHIGA OID TADQIQOTLAR XUSUSIDA - Ne’matova Sevara Baxrom qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Neyropsixologiya va miyaning rivojlanishiga oid amalga oshirilgan va davom ettirilayotgan tadqiqotlar hamda ularning natijalari haqida so’z boradi. Zamonaviy neyropsixologik tadqiqotlar miyaning rivojlanishi, plastikligi ya’ni moslashuvchanligi hamda stress va turli tashqi omillar ta’sirida qanday o‘zgarishini chuqur tahlil qilmoqda.