КОГНИСОЙ МАЙДОНИНИНГ ГЕОЛОГИК ТУЗИЛИШИ. - B.A. Komilov; J.Sh. Rabbimov (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Когнисой майдонининг геологик тузилиши хақида жамланган стратиграфик устунда қуйи - ўрта юра даври ѐтқизиқларидан тўртламчи давр ѐтқизиқларигача бўлган қатламлар иштирок этади. Триас (Т) ѐтқизиқлари палеозой ювиб кетилган сатҳида ѐтиб, рельефнинг қадимий чуқурликларини тўлдиради. Улар конгломератлар, гравелитлар, аргиллитлар, сараланмаган жинслар ва нураш пўстининг қайта ѐтқизилган маҳсулотларидан иборат.