IQTISODIY MASALALARNI CHIZIQLI ALGEBRAIK TENGLAMALAR SISTEMALARI YORDAMIDA YECHISH - Bahriddinova Aziza (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Chiziqli algebraik tenglamalar sistemalari iqtisodiy masalalarni tahlil qilish va yechishda keng qo‘llaniladi. Bunday usullar yordamida ishlab chiqarish rejalashtirish, resurslarni taqsimlash, iqtisodiy modellashtirish va optimallashtirish kabi muammolar hal qilinadi. Masalan, Leontyevning «kiritish-chiqarish» modeli iqtisodiy tarmoqlar o‘rtasidagi bog‘liqlikni aniqlashda qo‘llanadi. Chiziqli algebra usullari iqtisodiy masalalarni matematik modelga keltirish va optimal yechimlarni topishda samarali vosita bo‘lib xizmat qiladi.