AKADEMIK LITSEYLARDA MATEMATIKA FANIDBO’LUVCHILAR SONI VA YIG’INDISINI O’QITISHDA QO’LLANILADIGAN INAVATSION METOTLAR - Maxmudaliev Faxriddin Furxoniddin o’g’li; No’`monov Firdavsbek Xayrullo o’g’li; Nu'monov Xushnudbek Xayrullo o'g'li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Akademik litseylarda ta’lim muassasalarida matematika darslarida   “Bo’luvchilar soni va yig’indisi” mavzusini o’zgacha yondashuv bilan o’qitish darsni o’quvchilar tomonidan yanada samaraliroq o’zlashtirishda katta ahamiyatga ega. Sonlarning bo’luvchilar soni va yig’indisi bilish bizni algebraning uzoq vaqt oladigan yoki katta sonlarni bo’luvchilar soni va yig’indisi topishda yuzaga keladigan qiyinchiliklarni osongina bartaraf etishga yordam beradi. Shuning uchun biz bu qonuniyatlarni kelib chiqishini va ularga doir misollarni ko’ramiz.