XOTIN-QIZLAR BANDLIGI VA DAROMADLILIGINI TA’MINLASHDA "AYOLLAR DAFTARI"NING AHAMIYATINI OSHIRISH - Jumaniyazova Husnora O’ktam qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Bugungi kunda xotin-qizlarning huquq va manfaatlarini ta'minlash, ularning qobiliyat va imkoniyatlarini ro'yobga chiqarish, bir so'z bilan aytganda, opa-singillarimizni jamiyatning teng huquqli, faol va ijodkor a'zolariga aylantirish borasida keng ko'lamli ishlar amalga oshirilmoqda. O'zbekiston Respublikasi prezidenti tomonidan ilgari surilgan 5 ta muhim tashabbusning beshinchi qatori xotin-qizlar bandligini ta'minlashga qaratilgan bo'lib, bundan tashqari, Prezidentning "ayollarning mehnat huquqlari kafolatlarini yanada mustahkamlash va tadbirkorlik faoliyatini qo'llab-quvvatlash chora-tadbirlari to'g'risida"gi Farmoni bu borada muhim ahamiyat kasb etmoqda.Bu boradagi izchil sa'y-harakatlar, ayniqsa, xotin-qizlar tadbirkorligini rivojlantirish opa-singillarimizning nafaqat ijtimoiy faolligi, balki turmush farovonligini yuksaltirishga xizmat qilmoqda.