XALQARO MIGRATSIYA DAVRIDA OILA HUQUQINING ASOSIY MUAMMOLARI - Turakulov boyburi kuzimuratovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Migratsiya zamonaviy dunyoning eng ta’sirli va keng ko‘lamli fenomenlaridan biri bo‘lib, u bugungi kunda butun insoniyat hayotining ijti moiy, iqtisodiy, siyosiy, ma’naviy, axloqiy, huqu qiy jabhalariga ta’sir ko‘rsatib kelmoqda. Xususan, insonlarning o‘z yashash joylarini turli motivlar tufayli o‘zgartirishi sababli barcha jamiyatlarda eng oliy qadriyatlardan biri sifatida e’tirof etiluv chi oila instituti ham transformatsiyaga uchrab bormoqda. Oila a’zolarining turli mamlakatlarda yashashlari, turli davlat fuqarolari o‘rtasida oila qurilishi yoki ajrimlar, boshqa mamlakat yurisdik siyasida bo‘lgan hududda farzandlarning dunyoga kelishi hamda ularning fuqaroligini belgilash