BIZNESDA SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYARI - Suyarov A.M; Ro’ziqulova.F (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining biznesda qo‘llanilishi so‘nggi yillarda keskin ravishda oshdi. Ushbu texnologiyalar biznes jarayonlarini avtomatlashtirish, samaradorlikni oshirish va xarajatlarni kamaytirish imkonini beradi. Mashinani o‘rganish (ML), tabiiy tilni qayta ishlash (NLP) va avtomatlashtirilgan tizimlar yordamida, kompaniyalar mijozlarga shaxsiylashtirilgan xizmatlar taqdim etib, yanada tezroq va samarali qarorlar qabul qilishadi. Sun’iy intellekt yordamida, bizneslar bozor tendentsiyalarini prognoz qilish, xavfsizlikni ta’minlash va yangi biznes modellarini yaratish imkoniyatlariga ega bo‘lishmoqda. Bu texnologiyalar, shuningdek, kichik va o‘rta bizneslar uchun ham raqobatbardoshlikni oshirish va resurslarni boshqarish jarayonlarini optimallashtirishda foydalidir. Sun’iy intellektning kelajagi biznes uchun yanada yangi imkoniyatlar va innovatsiyalarni taqdim etadi, bu esa kompaniyalarga muvaffaqiyatli va raqobatbardosh bo‘lishda yordam beradi.