MUNOSABATLAR USTIDAGI AMALLAR - Tojimamatov Israiljon Nurmamatovich; Komilova Zulxumor Xokimovna; Madraximova Yulduzxon Shavkatbek qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Munosabatlar ustidagi amallar matematikada,xususan,algebraik strukturalar va ularning birikmalarini  o’rganadigan soha ekanligini usgbu maqola davomida o’rganamiz.Munosabatlarning qancha ob’ektlar o’rtasidagi aloqalarni tasvirlashini, ular ko’pincha qanday maqsadlarda va qanday mantiqiy tizimlarda qo’llanilishini ko’rib o’tamiz.Munosabatlar ustidagi amallar qanday strukturadagi elementlar bilan ishlashini , munosabatlar va ularning turlarini,amallar va ularning turlarini,munosabatlar ustidagi amallarni qo’llash qanday tartibda amalga oshirilishini ko’rib chiqamiz.