SHAMOL ENERGETIKASINING GEOGRAFIK POTENTSIALINI ANIQLASHDA GEOMA'LUMOTLARNI TAHLIL QILISH USULLARI - Tojimirzayeva Xayrixon Abdushukur qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Shamol energetikasi, qayta tiklanadigan energiya manbalaridan biri sifatida, global energiya tizimida muhim rol o‘ynaydi. Bugungi kunda, energiya xavfsizligini ta'minlash va atrof-muhitni muhofaza qilish maqsadida shamol energiyasidan foydalanish kengaymoqda. Shamol energetikasining geografik potentsialini aniqlashda geoma'lumotlarni tahlil qilish usullari esa bu jarayonning asosiy tarkibiy qismlaridan biridir. Ushbu maqolada, shamol energetikasining geografik potentsialini aniqlashda qo‘llaniladigan geoma'lumotlarni tahlil qilish usullari haqida ma'lumotlar berilgan.