O‘ZBEKISTONDA TIBBIY XIZMATLARNI RIVOJLANISH HOLATI VA TAHLILI - Axmedov Zafarjon A’zamovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mustaqilligimizning 30 yildan ortiq tarixiga nazar tashlar ekanmiz, yurtimizda tinchlik va barqarorlikni mustahkamlash, inson huquqlari, erkinliklari va manfaatlarini ta’minlash, Vatanimizni har tomonlama taraqqiy ettirish, uning xalqaro maydondagi obro‘-e’tiborini yuksaltirish borasida keng ko‘lamli islohotlar amalga oshirilganiga va oshirilayotganini guvoh bo‘lamiz. Maqolada muallif ushbu jarayon sog‘liqni saqlash sohasida ham jadallik bilan kechayotganligi holatidan kelib chiqib O‘zbekistonda tibbiy xizmatlarni rivojlanish holati va  tahlilini bayon etgan.