FOTOELEKTR STANSIYASI ISHLAB CHIQARADIGAN ELEKTR ENERGIYASINING IQTISODIY SAMARADORLIGINI BAHOLASH - Meyrambek Idreysov Sayin uli (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Fotoelektr stansiyalari, quyosh energiyasini elektr energiyasiga aylantirish jarayonida muhim rol o'ynaydi. Ular, qayta tiklanuvchi energiya manbalari orasida eng tez rivojlanayotganlardan biri hisoblanadi. Fotoelektr stansiyalarining iqtisodiy samaradorligini baholash, ularning energiya ishlab chiqarish jarayonini, xarajatlarini, foydalarini va atrof-muhitga ta'sirini o'z ichiga oladi. Ushbu maqolada, fotoelektr stansiyalarining iqtisodiy samaradorligini baholash uchun zarur bo'lgan asosiy jihatlar ko'rib chiqiladi.