BRONXIAL ASTMADA JISMONIY FAOLLIK - AMIROVA LOBAR QODIRJON QIZI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolaning maqsadi bronxial astma bilan og'rigan bemorlarda jismoniy faoliyatning maqbul darajasi va xususiyatini aniqlashdir. Jismoniy mashqlarni bajarish jarayonida huruj rivojlanishining mumkin bo'lgan sabablari ko'rib chiqiladi va uning oldini olish uchun profilaktika choralari taklif etiladi. Bronxial astma xurujini qo'zg'atishga minimal ta`sir ko`rsatadigan sport turlari keltirilgan.