MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTIDA OʻYIN JARAYONINING O’RNI. - Hamzayeva Gavharshod Anvarovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maktabgacha taʼlim tashkilotida oʻyin jarayonining o'rni, bolalarning rivojlanishida muhim ahamiyatga ega ekanligini ko'rsatadi. Oʻyin nafaqat bolalarning dam olish va ko'ngil ochar faoliyati sifatida, balki ular uchun o'qish, yozish, his-tuyg'ularni ifodalash va ijtimoiy malakalarni rivojlantirish uchun qulay imkoniyat yaratadi. Ushbu maqola, oʻyin jarayonining taʼlim jarayonidagi o'rni, uning psixologik, pedagogik va ijtimoiy aspektlari, shuningdek, maktabgacha taʼlim muassasalarida oʻyinlarni tashkil etishning ahamiyatini tahlil qiladi. Shuningdek, maqolada oʻyinning turli shakllari, uning bolalar uchun foydali jihatlari va oʻyin orqali taʼlim olishning samaradorligi haqida ilmiy asoslangan fikrlar taqdim etiladi.