INGLIZ VA OʻZBEK TILLARIDA QISQARTMALARNING LINGVOPRAGMATIK VA LINGVOMADANIY XUSUSIYATLARI - Sotimboyeva Luiza (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Qisqartmalar zamonaviy tillar tizimida alohida oʻrin tutadi. Ular nafaqat tilni ixchamlashtiradi, balki madaniy va pragmatik maʼlumotlarni ham oʻzida aks ettiradi. Ingliz va oʻzbek tillaridagi qisqartmalar tahlili ushbu tillarning lingvistik va madaniy o‘ziga xosliklarini chuqurroq tushunish imkonini beradi. Mazkur maqolada qisqartmalarning lingvopragmatik va lingvomadaniy xususiyatlari tahlil qilinadi.