ANTIBIOTIKLAR FOYDALIMI ZARARLIMI ? - SHARAFIDDINOVA MASHXURA ALOVATDINOVNA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Antibiotiklar tanamizga bakteriyalar keltirib chiqaradigan kasalliklardan xalos bo'lishga yordam beradigan kuchli dorilardir. To'g'ri qo'llanilganda, ular infektsiyalarni tez va samarali tarzda yo'q qiladi, bu bizni bir necha kun ichida yaxshi his qilishimizga olib keladi. Biroq, boshqa sog'liq sharoitlarini davolashda antibiotiklar nafaqat samarasiz, balki umumiy sog'lig'imizga zarar etkazishi mumkin.