SURXONDARYO JURNALISTIKASI TARIXI: ILK NASHRLAR VA ULARNING JAMIYATDAGI O‘RNI - Rahmonqulova Feruza Umidullayevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada butun dunyodagi ommaviy kommunikatsiya va axborotga boʻlgan ehtiyojning kuchayib borayotgani va ayni davrda ommaviy axborot vositalarining bu ehtiyojni qondiradigan birlamchi boʻgʻiniga aylangani haqida soʻz boradi. Oʻzbekiston jurnalistikasida televidenie, radio va gazetaning rivojlanish bosqichlari va ularning inson ma'naviy hayotidagi oʻrni nihoyatda yuqori ekanligi, jumladan, Surxondaryo jurnalistikasi tarixi bu borada o‘rnak bo‘ladigan jihatlarga ega ekanligi masalasiga e'tibor qaratilgan.