ZAHARLI MЕTALL KATIONLARINI MINЕRALIZATDAN ANIQLASH. QO’RG’OSHIN KATIONINI TAHLILI - SH.SH.SHomurodov; O.S.Tashanov (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Mеtall saqlovchi birikmalarni organizmda shimilishi asosan ularni organizmga tushish vaqtida qanday birikma shaklida bo’lishiga bog’liq. Anorganik birikmalarga nisbatan mеtall-organik birikmalar yaxshi shimiladi.