АЖИНИЁЗ ЛИРИКАСИНИНГ ПОЭТИК МАҲОРАТИ - Тоқимбетова Гулбахар Абатбаевна (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Аннотация: Ушбу мақолада XIX аср қорақалпоқ адабиётида Ажиниёз шоирнинг лирик асарларининг жанрий, ғоявий-бадиий хусусиятлари, образ яратиш усуллари каби масалалар тадқиқотчилар назарида ўрганилган. Асосан, шоир лирикасидаги бадиий тасвир воситалари ҳамда шеъриятига хос баъзи хусусиятларни махсус тадқиқ этилади.