METRIK GRAFLARDA UCHINCHI TARTIBLI KARRA XARAKTERISTIKALI TENGLAMALAR UCHUN POTENSIALLAR NAZARIYASI - Sadullayeva Gulasal Ulug‘bek qizi, (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada uchinchi tartibli karra xarakteristikali tenglamalar uchun potensial nazariyasining qo’llanilishi metrik graflarda tahlil qilinadi. Metrik grafning geometrik va topologik xususiyatlari asosida potensiallarni hisoblash va ularning graflar tuzilmasidagi natijalari keltiriladi. Tadqiqotning asosiy maqsadi metrik graflar uchun tenglama yechimlarini aniqlash va tahlil qilishdir.