QUYONLAR OSHQOZONI SHILLIQ QAVATI ENDOKRINOTSITLARINING MORFOLOGIYASI - Boyqo‘ziyev X.X.; Qurbonova G.Q. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Oshqozon shilliq qavati xususiy plastinkasidagi bezlari tarkibida joylashgan endokrin hujayralar APUD tizimga mansub bo‘lib, ular ishlab chiqaradigan biologik faol moddalar oshqozon faoliyatining mahalliy boshqariluvida ishtirok etadi. Oshqozon devori shilliq qavatida bu hujayralarning bir necha turlari (EC, ECL, G, D va boshqalar) uchraydi. Ularning har biri o‘ziga xos biologik faol moddalar ishlab chiqaradi. Bu hujayralarning o‘ziga xos morfologik va morfometrik xususiyatlari ushbu maqolada bayon etilgan.