BIRINCHI VA IKKINCHI TARTIBLI DIFFERENSIAL TENGLAMALAR YECHISHNING KLASSIK VA ZAMONAVIY USULLARINI BIR BIRIGA BOG'LIQLIGI VA ULARNING YECHIMLARI - Jonqobilov Jahongir Tirkashevich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada birinchi va ikkinchi tartibli differensial tenglamalarni yechishning klassik va zamonaviy usullari o'rtasidagi bog'liqlik va ularning yechimlaridagi farqlar ko'rib chiqiladi. Klassik usullar analitik yechimlarga asoslangan bo‘lsa, zamonaviy usullar sonli metodlar orqali murakkab tenglamalarni yechishda qo‘llaniladi. Klassik va zamonaviy usullar o‘rtasidagi aloqadorlik tushuntiriladi va ularning matematik modellashtirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Zamonaviy usullar kompyuter yordamida katta va murakkab tizimlarni modellashtirish uchun katta imkoniyatlar yaratadi.