O‘ZBEKISTONNING TASHQI IQTISODIY FAOLIYAT TARMOG‘INING STATISTIK TAHLILI VA KELGUSIDAGI SAMARADORLIK KO‘RSATKICHLARINI BAHOLASH - Berdiqulova Sevinch Toxir qizi; Ismoilova Intizor Mansurbek qizi; Olimova Guli Bobomurod qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: maqolada mamlakatimizning tashqi savdo aylanmasi, eksport va import tovarlar hajmi ko‘rsatkichlarini tahlil qilamiz. To‘lov balansi holatini statistik ma’lumotlar bilan ifodalash ko‘zda tutilgan. Jahondagi o‘rnimiz, shuningdek, kelgusidagi istiqbolli strategik yo‘nalishlar ko‘rib chiqiladi.