GENETIK MODIFIKATSIYA: YUTUQLAR VA ILMIY MUNOZARALAR - Xolbutayeva Zuhraxon Rayimjonovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada genetik modifikatsiya texnologiyalarining rivojlanishi, yutuqlari va uni qo‘llash sohalari haqida so‘z yuritiladi. Genetik modifikatsiya qishloq xo‘jaligidan tortib, tibbiyotgacha keng qo‘llanilib, o‘simliklar va hayvonlarning genetik xususiyatlarini o‘zgartirish orqali yanada samarali turlar yaratishga qaratilgan. Shuningdek, ushbu texnologiyaga nisbatan ilmiy hamjamiyatda va jamoatchilik orasida mavjud bo‘lgan xavotirlar va ekologik muammolar muhokama qilinadi.