TASHQI IQTISODIY FAOLIYATNI DAVLAT TOMONIDAN QO‘LLAB-QUVVATLASH - Rozimova Muhayyo (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tashqi iqtisodiy faoliyatni davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlashning ahamiyati va mexanizmlari tahlil qilinadi. Tashqi iqtisodiy faoliyat mamlakatlar o'rtasidagi savdo, investitsiya va iqtisodiy aloqalarni o'z ichiga oladi va har bir davlatning iqtisodiy rivojlanishida muhim rol o'ynaydi. Davlatlar o'z iqtisodiy manfaatlarini himoya qilish va rivojlantirish maqsadida turli xil strategiyalarni amalga oshiradilar, jumladan, soliq imtiyozlari, savdo siyosati, investitsiya muhitini yaxshilash va diplomatik aloqalarni mustahkamlash. Shuningdek, ta'lim va kadrlar tayyorlashning ahamiyati ham ko‘rib chiqiladi, chunki malakali kadrlar va innovatsiyalar iqtisodiy raqobatbardoshlikni oshirishda muhimdir.