QO'SHMA VA KO'CHIRMA GAPLARDA TINISH BELGILARINING PRAGMATIK AHAMIYATI - Aziza Navro‘zova Aslonovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tilshunoslikning asosiy yo‘nalishi hisoblangan punktuatsiya haqida mulohazalar yuritilgan. Qo'shma gap va ko'chirma gap qismlari orasida tinish belgilarining ishlatilishi va ularning pragmatik ahamiyati badiiy adabiyotdan misollar keltirilib izohlangan.  Mazkur muammolar misollar asosida tahlilga olinib yechim berishga harakat qilingan.