CHET TILINI O‘RGANISHDA SPORTNING AHAMIYATI - Valiyeva Ismigul Ilhom qizi; I.O.Anarboyeva (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqola chet tilini o‘rganishda sportning ijobiy ta’siri va ahamiyati haqida fikr yuritadi. Sport orqali chet tilini o‘rganishda amaliy muloqot, so‘z boyligini oshirish, motivatsiyani kuchaytirish va madaniyati bilan tanishish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, sport intizom va qat’iyatni oshirishga yordam berishi, tilni tabiiy muhitda o‘zlashtirishga sharoit yaratishi kabi afzalliklari ham tahlil etiladi. Muallif sport va til o‘rganishni birlashtirib, o‘quvchilarni tilni o‘rganishga yanada rag‘batlantirish mumkinligini ta’kidlaydi.