INKLUZIV TA'LIMDA PSIXOLINGVISTIKA - Abdug‘aniyeva Mushtariy Muzaffarjon qizi, (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Imkoniyati cheklangan bolalar, yani maxsus ta'limga muhtoj bolalar turli xil xususiyatlarga ega bo'ladi. Bu bolalar uchun moslashtirilgan ta'lim muhiti yaratishda psixolingvistik uslublardan foydalangan holda ularni qo'llab-quvvatlash hamda inklyuziv ta'limga jalb etish juda muhimdir. Ushbu maqolada turli xil imkoniyati cheklangan bolalar turlari va ularning xususiyatlari hamda ularni inklyuziv ta'limga jalb etish yondashuvlari yoritiladi.