BIOLOGIYA FANINI O'QITISHGA ZAMONAVIY YONDASHUV - Suleymanova Marg’ubahon Kenjaboyevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Maqolada interfaol usullar, loyiha asosida o‘qitish va texnologiyalardan foydalanishga e’tibor qaratilib, biologiyani o‘qitishdagi zamonaviy yondashuvlar o‘rganiladi. Atrof-muhit muammolari va barqaror rivojlanishga fanlararo yondashuv va e'tibor muhimligi ta'kidlangan. Ko'rib chiqilayotgan usullar o'quvchilarni o'quv jarayoniga faol jalb qilish, tanqidiy fikrlash va amaliy ko'nikmalarni rivojlantirishga yordam beradi. Maqolada tasvirlangan ta'lim amaliyotlari talabalarni hayotiy muammolarni hal qilishga va atrof-muhitga mas'uliyatli munosabatda bo'lishga tayyorlashga qaratilgan.