O‘ZBEKISTON AHOLISINING IJTIMOIY TARKIBI HAMDA XO‘JALIK FAOLIYATI - Dilobar Karimboyeva To‘rayevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston aholisining ijtimoiy tarkibi va xo‘jalik faoliyati haqida qisqacha ma'lumot beriladi. O‘zbekiston Respublikasi etnik jihatdan xilma-xil bo‘lib, mamlakatda o‘zbeklar bilan bir qatorda ruslar, tojiklar, qozoqlar, qirg‘izlar, tatarlar, koreyslar va boshqa millat vakillari yashaydi. Aholi tarkibida yoshlik ulushi yuqori bo‘lgani bois, mamlakatda mehnat resurslari salohiyati kuchli. Xo‘jalik faoliyati qishloq xo‘jaligi, sanoat va xizmat ko‘rsatish sohalaridan iborat. Qishloq xo‘jaligida paxta yetishtirish yetakchi o‘rin tutadi, sanoatda esa konchilik va yengil sanoat rivojlangan. Xizmat ko‘rsatish sohasi, xususan, turizm mamlakat iqtisodiyotini diversifikatsiya qilishda muhim ahamiyat kasb etadi. Mazkur tarmoqlarning rivojlanishi O‘zbekiston iqtisodiyotining barqaror o‘sishiga va aholi farovonligining oshishiga hissa qo‘shmoqda.