BO’LAJAK DASTURCHILAR UCHUN MATEMATIKA VA MANTIQIY FIKRLASHNING AHAMIYATI - Muyassar Xodjiyeva Maxmudjanovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Maqolada dasturchining muvaffaqiyatli rivojlanishi uchun matematika va mantiqiy fikrlashning ahamiyati ochib berilgan. Algoritmlar, ma’lumotlar omborlari va tuzilmalari, shifrlash va mashina tilini o’rganish kabi matematik bilimlar zarur bo’lgan asosiy sohalar qamrab olingan. Mantiqiy fikrlash muammolarni hal qilishda, xatolarni topishda va dasturiy tizimlarni loyihalashda qanday yordam berishi ko’rsatilgan. Maqolada, shuningdek, ushbu ko’nikmalarni rivojlantirish, jumladan, algoritmlarni o’rganish, dasturlash musobaqalarida qatnashish va mantiqiy muammolarni hal qilish bo’yicha tavsiyalar berilgan.