BOSHLANGʻICH FUNKSIYA VA ANIQMAS INTEGRAL - Abubakirova Marhaboxon Shuhratbek qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Matematika va uning turli sohalari, xususan, analiz, ko‘plab muhim tushunchalar va nazariyalarni o‘z ichiga oladi. Ushbu tushunchalardan biri boshlangʻich funksiya va aniqmas integraldir. Ular bir-biri bilan chambarchas bog‘liq bo‘lib, matematik analizning asosiy elementlaridan hisoblanadi. Ushbu maqolada boshlangʻich funksiya va aniqmas integral tushunchalari, ularning o‘zaro aloqasi va amaliy qo‘llanilishi haqida batafsil ma'lumot beriladi.