MATEMATIKADA TOʻPLAM TUSHUNCHASI - Maxmudova Mexridilxon Isroiljon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Matematika fani insoniyatning eng qadimiy va muhim bilim sohalaridan biridir. U o'z ichiga ko'plab tushunchalar, nazariyalar va metodlarni oladi. Ushbu fan ichida toʻplam tushunchasi alohida o'rin tutadi. Toʻplamlar matematikada ob'ektlar, raqamlar yoki boshqa tushunchalarni birlashtirish va ularni o'zaro bog'lash uchun ishlatiladi. Toʻplamlar yordamida matematik munosabatlar, funksiyalar va boshqa ko'plab tushunchalarni ifodalash mumkin. Ushbu maqolada toʻplam tushunchasi, uning xususiyatlari, turlari va matematikada qo'llanilishi haqida batafsil ma'lumot beriladi.