DIFFERENSIAL TENGLAMA BOʻYICHA BIRINCHI ASOSIY TUSHUNCHA - Ergasheva Maxsumaxon Nizom qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Differensial tenglama — bu matematikada bir yoki bir nechta o'zgaruvchilar bilan ifodalangan funksiyaning hosilalari (differensiallari) o'rtasidagi munosabatni ifodalovchi tenglama. Bu tushuncha ko'plab ilmiy va muhandislik sohalarida, jumladan, fizika, iqtisodiyot, biologiya va boshqa ko'plab sohalarda qo'llaniladi.